SCHIul ALPIN revine de astazi in Bulgaria dupa 25 de ani

Incepand de astazi, Cupa Mondiala la schi alpin face escala in Bulgaria, unde in Bansko fetele au programate 2 coborari si un slalom super-urias. Bulgaria nu a mai aparut in calendarul Cupei Mondiale din 1984, in principal din cauza lipsei unor partii performante. Situatia s-a schimbat in ultimii ani, de cand Federatia bulgara si-a propus revenirea in mijlocul actiunii in sportul alb.

Cele 3 etape sunt ultimele inaintea finalelor din Aare pentru disciplinele de viteza. In coborare, cu doua victorii Lindsey Vonn ar putea incheia socotelile inainte de final. Ea conduce in clasamentul probei cu 320 de puncte, urmata de Gisin (262), Pärson (220), Riesch (167), Stechert (150), dupa ce saptamana trecuta a incheiat la o sutime de secunda in spatele invingatoarei surpriza Gina Stechert. Astazi si maine in Bansko americancei ii va fi insa mai greu, ea resimtindu-se dupa ce a cazut in antrenamentul de ieri.

In super-G, lupta pentru globul de cristal este mai stransa, Fanchini pastrand tricoul rosu cu 300 de puncte, in fata lui Suter (296), Vonn (261), Lindell-Vikarby (216, dar suedeza nu mai poate strange puncte, ea fiind accidentata), Pärson (180), Dettling (165), Gut (151). Duminica in Tarvisio, invingatoare a fost Lindsey Vonn, care a devenit astfel americanca cu cele mai multe victorii de Cupa Mondiala - 19, ea intrerupand si seria de 4 victorii consecutive ale Germaniei, inceputa de Kathrin Hölzl in slalomul urias din Val d'Isere. Fabienne Suter si Tina Maze i-au fost alaturi lui Lindsey in podiumul de saptamana trecuta.

Edit Miklos nu va fi prezenta la startul coborarilor din Bansko, nu din cauza rezultatelor slabe inregistrate in Tarvisio - locul 54 atat in coborare, cat si in super-G, la peste 4 secunde de invingatoare - ci pentru ca participa la Campionatele Nationale.

No comments: