Salonul International Auto de la Geneva - 2009

In perioada 5-15 martie 2009 se va desfasura Salonul International Auto de la Geneva ajuns la editia 79. Prima editie a salonului a avut loc in 1905. Anul acesta sunt asteptati peste 700 000 de vizitatori.
In ciuda dificilei situatii economice, care afecteaza industria auto pe plan mondial, la eveniment vor fi prezenti toti marii producatori de automobile. Acestia isi vor prezenta cele mai noi modele, dintre care 85 sunt premiere mondiale sau europene, tehnologiile avansate si prototipurile viitorului.

Pavilionul Verde - reprezinta o noutate in cadrul salonului si este dedicat motoarelor electrice si altor forme alternative de propulsie. Pavilionul Verde va gazdui 10 expozanti, reunind aici MCE-5 Development, Tesla Motors, Sportec si Comarth. Acestia isi vor prezenta solutiile ecologice pentru mediu precum si interpretarile proprii a cum vor arata in viitor vehiculele de zi cu zi.

Centrul Sporturilor cu Motor - Pentru cei pasionati, 5000 de metri patrati ai Halei 71 au fost transformati intr-un Mecca virtual al sporturilor cu motor. Aici se regasesc simulatoare, un circuit inchis de karting, evenimente speciale precum si o echipa oficiala de curse impreuna cu piloti internationali de succes. Piloti precum Yvan Muller (campion WTTC) si Romain Grosjean (Formula 1) se vor intrece pe circuit pilotand karturi electrice pentru a stabili timpi cat mai buni. Reprezentantii presei si vizitatorii sunt invitati sa participe la curse demonstrative pentru a vedea cat de aproape (sau de departe) se situeaza de timpii scosi de pilotii profesionisti. Nu vor lipsi concursurile avand ca premii cursuri de initiere pe circuit sau invitatii VIP la diverse evenimente.De asemenea vor fi expuse 15 monoposturi de Formula 1.

Premiere Mondiale :

Alfa Romeo : 159, Brera si Spider vor fi prezente la Geneva echipate cu noul motor pe benzina 1.8 turbo jet care produce 200 cp.

Aston Martin : V12 Vantage, DBS Volante

Audi : A5/S5 Cabriolet, A4 Allroad, TT RS

BMW Alpina : B6 GT3. Dezvoltat din Serie 6 este echipat cu acelasi motor de pe Alpina B7de 4.4 litri, dar beneficiaza de mai multa putere si un cuplu mai mare ( 530 cp si 725 Nm) ; B7 este un coupe bazat pe Serie 7 si echipat cu un motor bi-turbo V8 care dezvolta 507 cp si 700 Nm.

Bugatti : Centenaire

Carlsson Aigner : CK55 RS Rascasse. Rascasse este numele ultimei curbe a circuitului de la Monaco, precum si al unei cafenele celebre situate in vecinatatea circuitului. CK55 RS Rascasse este disponibil la un pret de 228 500 euro.

Carlsson : Smart

Chevrolet : Spark. Derivat din prototipul Beat, noul Sprk este o masina mini urbana versatila. Chevrolet isi propune sa patrunda mai adanc pe piata europeana cu acest model, acolo unde va fi lansat incepand cu 2010.

Fiat : 500 Convertible. Creat la Fiat Styling Center in Polonia, este fara indoiala una dintre vedetele acestei editii. Noul model va fi un coach-cabrio, adica semi-convertibil: partile laterale raman intacte, amovibile fiind doar plafonul si luneta. 500 Convertible beneficiaza de sistemul "Start & Stop". Motorizarile raman aceleas : 1.2 si 1.4 benzina respectiv 1.3 turbodiesel.

Hyundai : i20 coupe. Conceput si creat pentru gusturile si nevoile europenilor, versiunea in 3 usi a lui i20 va oferi aceeasi calitate la un pret mai mic.

Lancia : Delta. Echipa cu noul motor de 1.8 de 200 cp Delta prezinta la Geneva in premiera mondiala versiunea "Executive".

Mazda : 3 MPS. Aflata la a doua generatie, Mazda 3 a progresat din toate punctele de vedere : este mai agila si mai sigura, ofera performanta mai bune, este mai silentioasa, mai usoara cu 15 kg, mai dotata, iar consumul s-a redus cu 11%.

Mini : John Cooper Works Cabrio. Mini a declarat ca acesta va fi cel mai rapid mini cabrio premium din lume. Motorul de 1.6 genereaza 211 cp si atinge 0-100 km/h in 6.9 secunde. Va fi construit in totalitate in Marea Britanie si va putea fi achizitionat incapand cu data de 28 martie ; One Clubman.

Nissan : Qazana. Un concept crossover.

Peugeot : 3008. Reprezinta raspunsul celor de la Peugeot pentru VW Tiguan, Ford Kuga si Nissan Qashqai, insa nu va fi disponibil cu tractiune integrala. Bazat pe conceptul Prologue 3008 se pozitioneaza la limita dintre SUV, MPV si hatch-urile traditionale. Motorizarile sunt urmatoarele : 1.6 benzina (120, 150, 156 cp), 1.6 turbodiesel (110 cp) si 2.0 turbodiesel (150, 163 cp).

Porsche : Cayenne Diesel

Renault : Scenic, Grand Scenic, Megane Grandtour, Megane Coupe RS (2.0 turbo, 250 cp.), Clio GT (face-lift)

Rinspeed Mansory : Ichange Rinspeed. Anul trecut Rinspeed a uimit pe toata lumea cu o masina subacvatica. Anul acesta la Geneva va fi prezentat un supercar cu motor electric care genereaza 174 cp si o caroserie adaptabila in functie de numarul pasagerilor. Aceasta masina va putea transporta una, doua sau trei persoane

Rolls-Royce : 200EX. Va fi construit pe platforma de Serie 7 si va beneficia de un nou motor V12. De obicei Rolls-Royce a folosit initialele EX pentru modelele sale experimentale.

Seat : Exeo ST Break

Skoda : Octavia Greenline

Spyker : C8 Aileron

Tata : Indica Vista EV (Electric Vehicle), Nano

Toyota : Verso

VW : Noul Polo

Volvo : XC60 Drive, S80. Volvo prezinta limuzina premium S80 propulsata de un motor nou diesel extrem de de eficient. Mai multa putere, consum mai mic : puterea a crescut de la 185 la 205 cp, consumul este de 6.2 l/100km, iar emisiile de CO2 de 164 g/kg. Acest motor Euro 5 concureaza pentru titlul de cel mai bun din clasa in segmentul sau.

Wiessman : Roadster MF4. Construit manual la Dulmen in Germania acest roadster va beneficia de doua motorizari: 3999 ccm (420cp) si 4799 ccm (367 cp).

Premiere europene : BMW Z4, Briliance BS4 Wagon, Ford Ranger, Honda Insight Hybrid, Infinity G37 Cabrio, Jguar XF Diesel S, Jaguar XFR, Jaguar XK, Maseratti Quatroporte Sport GT S, Mini Cabrio, Nissan Cube, Nissan 370Z, Spyker C8 Laviolette LM85, Subaru Concept, Volvo S60 Concept.

No comments: