Champions League Optimi de finala - prima zi!

Inter - Manchester Se intalnesc in aceasta partida liderii campionatelor din Italia si Anglia. Internazionale Milano liderul Seriei A cu 59 de puncte la 9 puncte de Juventus nu a mai cunoscut infrangerea de la meciul de pe 18 ianuarie din deplasare cu Atalanta scor 3-1 si vine dupa o victorie la limita in deplasare 2-1 cu Bologna. Formatia antrenata de Jose Mourinho s-a calificat in optimile de finala ale competitiei dupa ce a ocupat locul 2 in grupa B cu 8 puncte dupa castigatoarea Panathinaikos, avand o linie de clasament cu 2 victorii, 2 egaluri si 2 infrangeri. Sezonul trecut a fost eliminata in optimile de finala ale competitiei de Liverpool dupa ce castigase grupa G cu 15 puncte. Manchester United este lider in Anglia cu 62 de puncte cu 7 mai multe decat principala urmaritoare Liverpool. Diavolii nu au mai cunoscut infrangerea de 11 meciuri de la meciul pierdut in fata lui Derby Country scor 1-0 in Cupa Angliei.

Manchester s-a calificat in optimi dupa ce a castigat grupa E cu 10 puncte din 2 victorii si 4 egaluri. Sezonul trecut a castigat pentru a treia oara cea mai importanta competitie fotbalistica UEFA Champions League dupa ce a invins la penalty-uri Chelsea pe stadionul Luzniki din Moscova. Mourinho nu poate conta in aceasta seara pe Marco Materazzi si Walter Samuel in vreme ce Sir Alex Ferguson are nu mai putin de 7 indisponibili: Gary Neville, Owen Hargreaves, Wesley Brown, Anderson, Jonny Evans, Rafael Da Silva toti accidentati si pe suspendatul Nemanja Vidic. Ultima intalnire directa pe Giuseppe Meazza in sezonul 1998-1999 scor 1-1 dupa ce Manchester invinsese pe Old Trafford cu 2-0. In acel an Manchester invingea dramatic in finala UEFA Champions League Bayern Munchen cu 2-1 pe Camp Nou din Barcelona.

Formatii probabile:Internazionale: Julio Cesar - Maicon Cordoba Chivu Santon - Cambiasso - Zanetti Muntari Stankovic - Adriano Ibrahimovic; Antrenor Jose Mourinho Manchester Utd: Van der Sar - Evra O'Shea Ferdinand Da Silva - Park Scholes Carrick Ronaldo - Rooney Berbatov; Antrenor Sir Alex Ferguson. Returul va avea loc pe Old Trafford pe 11 martie.

Arsenal - AS Roma In aceasta seara pe Emirates Stadium din Londra se intalnesc doua echipe care trec prin momente nu tocmai fericite in campionatele interne: Arsenal Londra - AS Roma. Arsenal fara victorie din 17 ianuarie de la acel 3-1 cu Hull City in deplasare, Arsenal vine dupa 4 egaluri consecutive, ultimul sambata pe Emirates 0-0 cu ,,Sfintii'' din Sunderland. Elevii lui Wenger ocupa locul 5 in Premier League la 17 puncte de liderul Manchester United si la 6 puncte de ultimul loc ce duce in preliminariile UEFA Champions League ocupat de Aston Villa. Tunarii au ajuns in aceasta faza a competitiei dupa ce a ocupat locul 2 in grupa G cu 11 puncte dupa FC Porto, cu o linie de clasament cu 3 victorii, 2 egaluri si o infrangeri. Sezonul trecut a fost eliminata in sferturile de finala ale UEFA Champions League de Liverpool. AS Roma traverseaza o perioada nu tocmai placuta in Serie A, acolo unde ocupa locul 6 in clasament cu 43 de puncte la 16 puncte de liderul Internazionale Milano si la 2 puncte de locul 4 ocupat de Fiorentina. Romanii vin dupa o victorie chinuita in ultima etapa a campionatului italian 1-0 cu Siena romanului Paul Codrea, adusa de reusita lui Taddei dupa mai bine de o ora de joc. AS Roma a ajuns in aceasta faza dupa ce a castigat grupa A cu 12 puncte, grupa din care a facut parte si campioana Romaniei CFR Cluj care i-a si administrat formatiei antrenate de Spalletti o infrangere chiar pe Olimpico. Sezonul trecut AS Roma a ajuns pana in sferturile UEFA Champions League unde a fost eliminata de Manchester United, formatie care avea sa castige trofeul. Arsene Wenger nu poate conta in aceasta partida pe accidentatii Thomas Rosicky, Michael Silvestre, Emanuel Adebayor, Cesc Fabregas, Theo Walcott si Eduardo, in timp ce omologul sau italian nu poate conta pe Mirko Vucinic, Marco Cassetti, Jeremy Menez si Juan. Ultima intalnire in Anglia sezonul 2002-2003 Arsenal - AS Roma 1-1, in retur Arsenal impunandu-se pe Olimpico cu 3-1. Returul va avea loc pe Stadio Olimpico pe 11 martie

Lyon - Barcelona Un meci atractiv are loc in aceasta seara pe Stade Gerlain din Lyon intre doua dintre cele mai in forma echipe ale sezonului Olympique Lyon si FC Barcelona. Lyon care marsaluieste spre al optulea titlu consecutiv in Franta, are 6 puncte avans fata de Paris Saint Germain, vine dupa o victorie obtinuta in deplasare scor 2-0 in fata formatiei Nancy. Formatia franceza a ajuns in aceasta faza a competitiei dupa ce a ocupat locul 2 in grupa F cu 11 puncte dupa nemtii de la Bayern Munchen cu o linie de clasament cu 3 victorii 2 egaluri si o infrangere. Sezonul trecut s-a calificat in optimile de finala ale UEFA Champions League dupa ce a ocupat locul 2 in grupa E, fiind eliminata in aceasta faza de Manchester United. Barcelona lider in Primera Division cu 7 puncte peste marea rivala Real Madrid vine dupa o perioada nu tocmai placuta in campionat: 2-2 cu Betis Sevilla dupa ce a fost condusa cu 2-0 egaland abia pe final si 1-2 pe teren propriu in fata lui Espanyol Barcelona in etapa a 24 a a campionatului. Formatia blau-grana a ajuns in faza optimilor dupa ce a castigat grupa C cu 13 puncte 4 victorii un egal si o infrangere avand cel mai bun atac din faza grupelor cu 18 reusite. Sezonul trecut a fost eliminata in semifinale de elevii lui Sir Alex Ferguson, Manchester United Se poate observa asadar ca ambele formatii au fost eliminate de aceeasi formatie sezonul trecut. Ultima intalnire directa pe Stade Gerlain 27.11.2007 scor 2-2 dupa ce in tur Barcelona castigase cu 3-0 pe Camp Nou. Formatii probabile:
Lyon: Lloris - Mensah Cris Boumsong Grosso - Toulalan - Delgado Makoun Juninho Ederson - Benzema; Antrenor Claude Puel Barcelona: Valdes - Puyol Marquez Pique Alves - Toure - Henry Busquets Xavi Messi - Eto'o; Antrenor Josep Guardiola Returul va avea loc pe Camp Nou din Barcelona pe 11 martie

Atletico Madrid - FC Porto Mare meci mare in aceasta seara pe stadionul Vicente Calderon din Madrid. Prezenta dupa 12 ani in UEFA Champions League, Atletico Madrid intalneste in optimile de finala ale competitiei formatia portugheza FC Porto. Atletico locul 7 in Primera Division cu 36 de puncte la egalitate cu Drportivo La Coruna, vine dupa o infrangere in deplasare cu Sevilla scor 1-0 in etapa a 26 a campionatului spaniol. Atletico a ajuns in aceasta faza a competitiei dupa ce a ocupat locul 2 in grupa D cu 12 puncte dupa liderul Liverpool, avand la finalul celor 6 meciuri o linie de clasament cu 3 victorii si 3 egaluri. Sezonul trecut Atletico Madrid a fost eliminata in faza optimilor de finala ale Cupei UEFA de formatia engleza Bolton Wanderers dupa ce castigase grupa B a competitiei. FC Porto, liderul campionatului portughez de fotbal cu 39 de puncte cu unul mai mult decat principala contracandidata Benfica Lisabona, vine dupa o victorie obtinuta in deplasare cu scorul de 2-0 in fata formatiei Pacos de Ferreira. FC Porto s-a calificat in optimile de finala ale UEFA Champions League dupa ce a castigat grupa G cu 12 puncte obtinute din 4 victorii. Sezonul trecut a ajuns in optimile de finala a UEFA Champions League din postura de castigatoare a grupei A fiind eliminata de Schalke 04 la penalty-uri. Ultima intalnite directa a avut loc in sezonul 1963-1964 in Cupa Oraselor Targuri cand Atletico a invins pe teren propriu cu 2-1, intalnirea retur terminandu-se la egalitate 0-0. Tehnicianul lui Atletico nu poate conta in aceasta seara pe accidentatii Luis Garcia si Luis Perea, in vrele ce tehnicianul lui FC Porto Jesualdo Ferreira nu se poate baza pe Freddy Guarin si Nelson Benitez. Formatii probabile:
Atletico: Franco - Seitaridis Ibanez Ujfalusi Antonio Lopez - Rodriguez Assuncao Raul Garcia Simao - Forlan Aguero; Antrenor Abel Resino FC Porto: Da Silva - Cissokho Ronaldo Alves Fucile- Lucho Gonzalez Lopez Fernando - Rodriguez Meireles - Hulk; Antrenor Jesualdo Ferreira Returul va avea loc pe Estadio Dragao pe 11 martie

No comments: