K1 Budapesta: Catalin Morosanu, Daniel Ghita si Sebastian Ciobanu invadeaza Ungaria

K1 Budapesta este primul mare concurs european de profil din acest an la care participa si luptatori romani.

Fostul SPP-ist, Daniel Ghita, este primul dintre cei trei romani care vor lupta in capitala Ungariei.Dupa un stagiu de trei saptamani in Olanda, alaturi de triplul campion mondial K1, Peter Aerts, Ghita porneste ca favorit in disputa cu sarbul Mihailevic, in cazul unei victorii urmand a lupta , cel mai probabil in Romania, cu Alexander Ignasov.

Cu mari sperante la victorie va urca in ring si luptatorul iesean Catalin Morosanu, adversar fiindu-i turcul Musab Gulsari.

La editia de anul trecut din Ungaria, Morosanu l-a invins , dupa o repriza de prelungiri, pe un alt sportiv din Turcia, Erhan Deniz.

Unul din posibilii viitori adversari ai ieseanului ar putea fi Stefan Leko, impotriva caruia ar evolua la sfarsitul lunii aprilie, in cadrul Galei K1 - Croatia.

Sebastian Ciobanu este cel de-al treilea luptator roman care va lupta in cadrul galei de la Budapesta.Spre deosebire de Ghita si Morosanu, Sebastian Ciobanu va evolua in cadrul unei piramide, invingatorul acesteia putand ajunge la o gala de selectie in Japonia.Ciobanu a promis ca nu va dezamagi la debutul sau intr-o gala K1 in Europa: "Sunt pregatit pentru acest eveniment, sunt puternic, rapid si sper sa ajung in finala si sa o castig. Sunt onorat ca reprezint Romania la Budapesta si imi doresc sa aduc trofeul acasa, la Iasi". Catalin Morosanu si Sebastian Ciobanu sunt antrenati de Mihai Constantin.
Capul de afis al galei de la
Budapesta va fi duelul dintre rusul Alexei Ignashov si sarbul Dzevad Poturak, invingatorul lui Daniel Ghita intr-o gala desfasurata anul trecut la Buzau.

In primul meci pe care-l va disputa in piramida, ieseanul il va intalni pe Daniel Torok, marea speranta a ungurilor in circuitul K1.

No comments: