Champions League Optimi de finala - ziua a doua!

Real Madrid - Liverpool
Pe Santiago Bernabeu are loc in aceasta seara un duel stelar intre doua dintre cele mai galonate echipe ale competitiei Real Madrid - 9 trofee- si Liverpool - 5 trofee-.
Real
locul 2 in Primera Division la 7 puncte de liderul Barcelona vine dupa o serie impresionanta de victorii inceputa pe 20 decembrie 2008 de la acel 1-0 cu Valencia dupa doar o saptamana dupa ce pierduse El Clasico cu 2-0. De atunci ,,albii'' au strans 9 victorii, ultima 6-1 pe Santiago Bernabeu cu Betis Sevilla. Elevii lui Juande Ramos au ajuns in aceasta faza a competitiei dupa ce a ocupat locul 2 in grupa G cu 12 puncte, la egalitate cu Juventus. Sezonul trecut Real a castigat grupa C a UEFA Champions League fiind eliminata in optimi de AS Roma.
Liverpool
locul 2 in Premier League la 7 puncte de liderul Manchester United, vine dupa un egal 1-1 pe Anfield cu Manchester City, insa evolutiile cormoranilor nu sunt deloc convingatoare. Baietii lui Benitez au castigat grupa D cu 14 puncte din 4 victorii si 2 egaluri. Sezonul trecut a ocupat locul 2 in grupa A cu 10 puncte fiind eliminata in semifinale de Chelsea dupa ce trecuse de Inter in optimi si Arsenal in sferturi.
Ultima intalnire
27.05.1981 la Paris in finala Cupei Europei Liverpool - Real 1-0. Formatii probabile:

Real : Casillas - Sergio Ramos Cannavaro Pepe Heinze - Robben Diarra Gago Marcelo - Raul Higuain; Antrenor Juande Ramos Liverpool: Reina - Fabio Aurelio Carragher Skrtel Arbeloa - Mascherano Xabi Alonso - Riera Kuyt Benayoun - Torres; Antrenor Rafa Benitez Returul va avea loc pe Anfield pe 10 martie

Chelsea - Juventus Un meci destul de interesant are loc in aceasta seara pe Stamford Bridge din Londra acolo unde ,,albastrii'' lui Abramovich cu un nou antrenor, olandezul Guus Hiddink primeste vizita ,,Batranei Doamne'' Juventus Torino.

Chelsea locul 3 in Premier League vine dupa o perioada nu tocmai linistita, antrenorul Luis Felipe Scolari fiind demis ca urmare a rezultatelor slabe obtinute si dupa o victorie la limita 1-0 in deplasare pe Villa Park cu Aston Villa. Englezii au ajuns in aceasta faza a competitiei dupa ce a ocupat locul 2 in grupa A cu 11 puncte dupa liderul AS Roma cu o linie de clasament cu 3 victorii, 2 egaluri si o infrangere. Sezonul trecut, dupa ce a castigat grupa B a competitiei si a invins in fazele superioare Olympiakos, Fenerbahce si Liverpool a pierdut marea finala de pe stadionul Luzniki din Moscova la penalty-uri in fata lui Manchester United. Juventus cauta gloria de la mijlocul anilor 90.

Pe locul 2 in Serie A la 9 puncte de liderul Inter, Juventus vine dupa o victorie muncita in deplasarea de la Palermo scor 2-0. Alb-negrii s-au calificat in optimi dupa ce ai castigat grupa H cu 12 puncte din 3 victorii si 3 egaluri. Sezonul trecut Juventus nu a evoluat in competitiile UEFA. Ultima intalnire directa - Nu s-au mai intalnit in competitiile UEFA Formatii probabile:
Chelsea: Cech - Bosingwa Terry Alex Cole - Ballack Mikel Lampard Kalou - Drogba Anelka; Antrenor Guus Hiddink Juventus: Buffon - Molinaro Chiellini Legrottaglie Mellberg - Nedved Tiago Sissoko Camoranesi - Amauri Del Piero; Antrenor Claudio Ranieri Returul va avea loc pe stadionul Olimpico pe 10 martie

Sporting Lisabona - Bayern Munchen Super campioana Germaniei Bayern Munchen se deplaseaza in aceasta seara pe Jose Alvalade pentru meciul din optimile de finala ale UEFA Champions League cu Sporting Lisabona.

Sporting, locul 3 in Superliga portugheza la egalitate cu marea rivala Benfica Lisabona si la 4 puncte de liderul FC Porto, vine dupa o victorie spectaculoasa pe teren propriu in fata Benficai cu scorul de 3-2. Elevii lui Paolo Bento au ajuns in aceasta faza a competitiei dupa ce au ocupat locul 2 in grupa C cu 12 puncte obtinute din 4 victorii, dupa liderul FC Barcelona. Sezonul trecut Sporting a ocupat locul 3 in grupa F a UEFA Champions League dupa Manchester si AS Roma, calificandu-se in 16-imile Cupei UEFA fiind eliminata de Glasgow Rangers in sferturi.

Bayern Munchen locul 4 in Bundesliga, se afla pe o panta descendenta, ajungand la 4 puncte de liderul Hamburg dupa ce in ultimile 5 partide de campionat au castigat doar 4 din cele 15 puncte posibile. Nemtii au ajuns in optimi dupa ce au castigat grupa F cu 14 puncte din 4 victorii si 2 egaluri. Sezonul trecut a evoluat in grupa F a Cupei UEFA pe care a castigat-o cu 10 puncte, fiind eliminata in semifinale de viitoarea castigatoare a trofeului Zenit St Petersburg. Ultima intalnire directa pe Estadio Jose Alvalade Sporting - Bayern 0-1 pe 18.10.2006 meciul retur de la Munchen terminandu-se egal 0-0.

Formatii probabile:
Sporting: Tiago - Silva Tonel Polga Grimi - Izmailov Rochemback Vukcevic - Moutinho - Liedson Derlei; Antrenor Paolo Bento Bayern: Rensing - Lahm Van Buyten Lucio Oddo - Ribery Ze Roberto Van Bommel Altintop - Klose Toni; Antrenor Jurgen Klinsmann Returul se va disputa pe Allianz Arena din Munchen pe 10 martie

Villareal - Panathinaikos Villareal primeste in aleasta pe El Madrigal formatia Panathinaikos Atena in optimile de finala ale celei mai importante competitii de club din Europa.

Villareal locul 4 in Primera Division la 19 puncte de liderul FC Barcelona, ultimul care asigura participarea in preliminariile Champions League din toamna, vine dupa o victorie pe teren propriu 2-1 in fata lui Sporting Gijon. Submarinul Galben a obtinut calificarea in aceasta faza a competitiei dupa ce a ocupat locul 2 in grupa E cu 9 puncte dupa Campioana Europei, Manchester United. Sezonul trecut Villareal a castigat grupa C a Cupei UEFA cu 10 puncte fiind eliminata in optimi de Zenit St Petersburg.

Panathinaikos locul 2 in Super Liga Greciei la 11 puncte de marea rivala Olympiakos Pireu cu 7 etape inaintea finalului campionatului, vine pe El Madrigal din pozitia de castigatoare a grupei B cu 10 puncte obtinute din 3 victorii si un egal, cu 2 puncte peste campioana Italiei Internazionale Milano. Sezonul trecut Panathinaikos a ocupat locul 2 in grupa B a Cupei UEFA fiind eliminata in faza optimilor de finala de scotienii de la Glasgow Rangers. Tehnicianul spaniolilor, Manuel Pelegrini nu poate conta in aceasta seara pe argentinianul Gustavo Rodriguez accidentat si pe suspendatii Joan Capdevilla si Guillermo Franco, in vreme de olandezul Henk Ten Cate nu poate conta pe mijlocasul Mercelo Mattos. Ultima intalnire directa - Nu s-au mai intalnit in competitiile UEFA Formatii probabile:
Villareal: Lopez - Venta Godin Fuentes Lopez-Roano - Cazorla Eguren Senna Pires - Llorente Rossi; Antrenor Manuel Pellegrini Panathinaikos: Galinovic - Wawrzyniak Goumas Sarriegui-Zumarega - Nilsson - Salpingidis Gilberto Silva Spyropoulos Simao - Mantzios Karagounis; Antrenor Henk Ten Cate Returul va avea loc pe 10 martie pe stadionul OACA Spiros Luis

No comments: