Kristi Leskinen intre schiul freestyle si modelling

Kristi Leskinen s-a nascut pe 10 februarie 1981 in Uniontown, Pennsylvania si este una dintre cele mai bune riderite din skiul freestyle. Dar putea la fel de bine sa fie si campioana la natatie (sport pe care l-a practicat in copilarie) sau la wakeboarding (inainte sa se apuce de freeski, Kristi a castigat locul doi la campionatul de amatori din SUA si locul patru la Campionatul mondial). Este un fel de Anna Kournikova a skiului freestyle, doar ca ea pune mult mai mult accent pe ce face pe partie decat pe felul cum arata in reviste!

Cariera sa in schi a inceput in 2000, cand a participat ca spectatoare la Campionatul american de freeski. In timp ce urmarea evolutia catorva rideri profesionisti, Karen, mama sa, i-a spus Kristei ca este coninvsa ca si ea s-ar putea da ca acei freeskieri. Kristi a incercat sa execute cateva trickuri si a demonstrat imediat ca are ce arata pe viitor. Norocul ei a fost ca a avut cel mai bun public la care ar fi putut spera: baietii de la Poor Boyz Production, producatorii celor mai stilish filme de ski din lume, care au remarcat-o si au cooptat-o in echipa lor.

Chiar in acelasi an Kristi Leskinen si-a facut debutul in filmul "The Game" produs de Poor Boyz. De atunci au trecut cinci ani si colaborarea lor continua, acest aranjament convenind foarte bine ambelelor parti, in special Kristei care se lupta pentru a-si face simtita prezenta intr-un sport dominat de barbati.

In 2004 a tinut coperta reviste de snowboarding Powder Magazine, iar in 2005 revista Outside a numit-o una dintre cele mai marcante personaje la ora actuala din lumea sportului extrem. Pe langa aceasta expunere media datorata calitatilor sale de freeskiera, Kristi a aparut in nenumarate reviste in rolul de pin-up girl datorita calitatilor ei fizicie. Chiar daca se bucura de un succes crescand in acest mediu, pentru Kristi Leskinen ramane mai importanta deocamdata partia si competitia.

Ea conduce o campanie prin care lupta pentru o expunere media mai larga a femeilor din ski, iar rezulatatele deja au inceput sa apara. In 2005, pentru prima oara in istoria competitiei, la Winter X-Games din Aspen a fost introdusa proba de superpipe feminin, proba la care Kristi Leskinen s-a clasat pe locul trei.

Este inspirata de multi rideri si multre lucruri, dar idolii ei, cei la care se va uita intodeauna cu respect sunt pionierii freeskiului: JF Cusson, JP Auclair, Julien Regnier, Vinny Dorian si Mike Douglas, deoarece Kristi stie clar ca este de 1.000 de ori mai greu sa creezi noi trickuri decat sa le perfectionezi pe cele existente.

"Cea mai frumoasa amintire a mea este primul 360 aterizat pe care l-am facut. Aveam 13 sau 14 ani si imi aduc aminte ca nu am mai putut dormi de bucurie in noaptea respectiva. M-a impulsionat foarte tare sa continui cariera in freeski. Cea mai urata amintire cred ca este drumul de 56 de ore pe care l-am facut odata cand ma intorceam din Noua Zeelanda" ne spune Kristi Leskinen.

Sportiva a ocupat in 2005 pozitia a 90-a in Top 100 al celor mai frumoase femei din lume.

No comments: